Danske Bank: Abonnement er kun begyndelsen
 • Hvordan bliver 2012?
 • Au Pair-succes i Hellerup
 • " />

  Justitsministeriet giver frit lejde til journalister

  Af • d. 28. januar, 2014

  Vinteren er kommet til Danmark, og det har fået Justitsministeriet til at iværksætte et overraskende tiltag. Gældende fra i dag er der frit lejde til journalister som ligger inde med udtryk som “Kong Vinter regerer igen”, “Fimbulvinter så langt øjet rækker”, “Danmark i dybfryseren”  og andre ulovlige vinter-klichéer. Justitsminister Karen Hækkerup forklarer: “Vi gør det for at beskytte de sagesløse danskere som ikke kan åbne deres avis eller tænde for deres TV uden at blive ramt af  journalisternes klichéfyldte sprogtomgang.  At det er alvor bekræftes af vagthavende sygeplejerske på Rigshospitalets traumecenter, Annie Broholm, som har oplevet hvor stor skade klichéerne allerede har gjort. “I går fik vi et stort antal akutpatienter som havde voldsom kvalme og ørepine efter at Per Fløng på TV2-Vejret havde sagt “Brrr, jeg har kun frostvarer på hylden i aften for det bliver slædehundekoldt i morgen. Der er dømt polarvind i håret, klaprende tænder og blåfrosne fingre så  jeg mener det helt bogstaveligt når jeg siger “På med vanten, Danmark.”

  Chef for TV2-vejret Peter Tanev forstår ikke formålet med det nye tiltag “Jeg mener ikke vores sprog er klichéfyldt, men jeg synes at mange af vores konkurrenter er gået kolde og skøjter rundt den på tynde is”

  Journalister frit kan aflevere deres klichéer på nærmeste politistation. Der vil heller ikke blive rejst tiltale mod  journalister der år efter år har kedet tusindvis af danskere ihjel. Tværtimod står justitsministeriet klar med et behandlingstilbud og en mentorordning for sproglamme journalister.

   

  Foto: heb@Wikimedia Commons (mail)

  

  Kommentarer

  Af Niels R. Hansen d. januar 28th, 2014 09:18

  Hej
  Meget munter læsning og særdeles relevant indlæg.
  Et lille hip fra en nidkær redaktionssekretær: Gælder frit lejde også for skribenter, der ikke kan stave til “Justitsministeriet”? (stavet forkert i rubrikken)

  Morten Holm-Nielsen

  Af Morten Holm-Nielsen d. januar 28th, 2014 11:39

  Hej Niels
  Ha ha, godt spottet :-) Den pågældende skribent er allerede i gang oppe ved tavlen, hvor han skal skrive “Husk korrekturlæsningen” 100 gange

  Men godt du kunne lide artiklen.
  VH
  Morten Holm-Nielsen, redaktør

  Skriv en kommentar